Translate

sâmbătă, 18 mai 2013

Cum poti fi un om ceva mai energetic

  Esti genul de persoana care nu are nimic altceva de facut decat sa stea toata ziua la laptop? sau la calculator, butonand si navigand pe internet? Incepi sa devii plictisit? Simti parca , nu prea merge zilele in viata ta?

   Pai uite cum facem, daca esti in postura persoanei descrise mai sus, atunci este ideal sa incerci sa iti schimbi putin zilele in viata ta. Nu iti zic sa nu stai la laptop, sau la calculator, sa mai butonezi sa navigi pe internet, dar totusi sa incercam putin si ceva mai diferit in zilele urmatoare.

   Pentru inceput vom incepe cu o simpla vorba, fata de care , te vei tine de ea, vei reusi pana la urma sa ai o viata putin mai activa " Sa traiesti fiecare zi, caci ziua de maine nu stii ce va fi   ! ".   Este o vorba destul de puternica, si in acelas timp iti poate da vointa, numai daca tu o vei intelege.  Cel putin eu am inteles la ce s-a referit in mare parte. Daca o luam din punct de vedere religios, se refera la ziua de maine  ca nu poti stii ce urmeaza. Poti avea un accident, poti avea poate o problema familia, sau multe alte idei de acest fel. Acum din punct de vedere individual, eu as traduce ideea ca ," traiesti ziua, la maxim ".
 
  Cum poti trai aceasta zi la maxim? Pai aici, intram cu totul in alta idee. Ideea urmatoare este , ca sa iti traiesti ziua asa cum iti place tie, sa faci ceea ce iti place, caci in viata conteaza mai mult sa faci ceea ce iti place. Degeaba incerci tu sa fii in pas cu moda , daca ti-e nu iti aduce satisfactie. Asta as putea spune ca o faci numai pentru ochi lumi, si nu pentru satisfactia ta de zi cu zi.

   Dupa ce am explicat ideile acestea de baza, putem acuma urca la ideea principala. Care este aceea? Pai aceea idee de baza este titlul. " Cum poti fi un om mai energetic " . Pai aici , vom merge mai departe , doar daca am inteles cele doua idei de baza de mai sus. In primul rand, trebuie sa inveti sa iti traiesti fiecare zi, ca si cum ar fi ultima, sau ca si cum ar fi singura zi care conteaza, caci maine oricum nu stii ce se va intamplat. Si chiar asa si este. In al doilea rand,  tu trebuie sa te gandesti clar la acele activitati si distractie, relaxa care iti aduce tie satisfactie. Nu am nimic impotriva modei , sa nu se inteleaga gresit, unele persoane gasesc in asta o activitate care le aduce satisfactie. Ideea este sa faci ceea ce iti aduce tie satisfactie, si nu de vazul lumii. Exemple la ideea asta ar fi foarte multe, ca de exemplu sa faci sport, sa citesti, sa scrii o carte, sa lucrezi la matematica, sa pescuiesti, sa mergi in oras la agatat fete, sa te machiezi, sa citesti articole despre frumusete, multe si multe alte activitati care sa iti aduca satisfactie.  Iar acuma revenind la  , energia necesare, este ca facand asta mai in fiecare zi, poate unele totusi vor aduce oboseala fizica sau psihica, usor usor poti deveni mai energetic, si in acelas timp cu dor de a face mult mai multe activitati.

  Ce am scris aici, este scris din propria experienta. Eu in momentul de fata imi place mult sa alerg, sa fac sport, sa citesc o carte, sa socializez , sa fac multe activitati care sa ma tina ocupata. Daca stau cateva asa fara sa fac nimic, ma simt nasol si nu suport sa stau.
 
  Acuma fiecare va face ceea ce ii place, si isi alege modul de viata cum vrea. Oricum urez succes tuturor la o viata cu zile ceva mai interesante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu