Translate

duminică, 19 mai 2013

Succesul - o idee despre succes

    Vrei sa ai succes si nu stii cum este posibil asa ceva? Vrei sa ai cateva notiuni despre succes ? Pai atunci iti voi descrie anumite idei despre succes, si cam cum ti-l poti crea.

     Ce vrea sa insemne succesul? Succesul se refera in totalitate la reusit, la castig, la a merge bine in viata. Mai pe scurt, a avea o viata de succes. Dar sa stiti ca acest succes nu exista. Fiecare om si-l creaza. Nimeni nu se naste cu succes, nimeni nu dobandesc succes ca printr-o minune. Uni  este adevarat ca au succes, inca de cand se nasc au succes, dar aici intervin multe altele: buna starea materiala de prima data, istetimea cu care s-a nascut. etc. Dar ideea ca sa iti creezi acest succes depinde in totalitate de tine.
 
    In primul rand, pentru a crea acest succes, trebuie sa incepi prin a te cunoaste pe tine, sa vezi cam de ce esti capabil. Ce calitati ai, ce virtuti ai, ce te diferentiaza. Deobicei oameni care au succes, se diferentiaza prin ceva. Uni de exemplu au succes, dar nu il recunosc, fapt fiind ca nu sunt multumiti cu ei insisi, si lucreaza mai mult pentru a fi multumiti, chiar daca lumea din jur ii considera de succes. Sunt foarte multe exemple.
   
     Calitatile pe care trebuie sa le ai ca sa zic asa, nu neaparat sa le ai. Fiecare om are calitatile lui. Dar cele mai importante, care te ajuta, care te alimenteaza sa poti merge mai departe, sa iti atingi scopul, caci in fond succesul tine de atingerea scopului sunt : vointa, dorinta si harnicia. Aceste trei calitati te ajuta mult. De ce? Pai uite cum sta treaba. In fond , toate aceste trei calitati se leaga una de alta, practic depind una de alta. A avea vointa, inseamna a vrea sa faci acel lucru, a merge mai departe indiferent de obstacole.  Devii un luptator. Dorinta , este alimentat in acelas timp de vointa. Iti doresti sa atingi acel scop, vrei sa ajungi acolo, vointa alimenteaza dorinta. Ca sa zic asa, as putea spune ca si vointa depinde de dorinta. Daca nu ai o dorinta care se poate realiza doar prin a avea vointa de a merge mai departe, dorinta aceea practic ramane pe loc. Nu inainteaza. Si acuma  inlegatura cu harnicia. De ce sa fii harnic? Sa recunoastem , multora dintre noi ne-ar place sa stam acasa, sa lenevim mai mult decat sa muncim. Asa a fost intotdeauna. Dar , harnicia ajuta foarte mult vointa si dorinta. Ea practic le tine pe cele doua in spate. Ai vointa, ai dorinta, dar ce face daca nu esti harnic, daca nu muncesti in a atinge acel scop? Dorinta si vointa la ce mai folosesc? Degeaba zic astazi, gata ma apuc sa fac cutare ( vointa ), si vreau sa castig cutare ( dorinta ), daca nu depui efort in atingerea scopului.

   Dupa ce am prezentat, aceste trei calitati care , din punctul meu de vedere, sunt cele mai esentiale, vom merge mai departe la plan. Ce este cu acest plan? De ce ne trebuie un plan? Pai bun, eu vreau ca sa fac cutare, am vointa, am dorinta , sunt harnic, dar ce fac ? Cum ajung pana acolo? Nu te gandesti putin ca ar trebui un plan? Planul acesta trebuie gandit de tine in asa fel incat, ceea ce faci, sa nu iti aduca multa oboseala fizica si psihica, ci din potriva, sa faci ceea ce trebuie necesar, sa iti atingi scopul, dar in acelas timp sa iti aduca satisfactie. Sa faci din placere ca sa zic asa, in atingerea scopului. De exemplu: sa zicem ca vrei sa ajungi un om importanta, vrei sa ajungi la armata. Ce trebuie sa faci pana acolo? Pai trebuie sa faci o facultate militara, sa treci prin anumite stadii sa ajungi un om important in armata. Iar pana sa ajungi acolo, daca ceea ce vei face, ce vei invata, tie personal iti va aduce multumire, satisfactie, si in acelas timp , ai vointa, dorinta si esti harnic, nu vad ce ar putea sa te impiedice pana acolo.Sa  zicem ca este vorba de bani. Eee ! Aici includem si ceea ce este foarte important , care sta sa zic in spatele vointei, este dobandirea scopului , in ciuda greutatilor.  Ce vrea sa insemne asta? Printr-un exemplu simplu, cred ca vei intelege. Sa zicem ca treci de primul an cu succes, ai note mari, dar nu reusesi sa treci la fara taxa. Iti va trebui bani. Parinti te ajuta cum pot ei , dar stii ca ei te pot ajuta doar cat sa ai bani in fiecare luna. Mai greu cu bani de taxa . Ce vei face acum? Normal ca iti vei cauta un job, si vei face anumite sacrificii pentru a dobandi scopul initial.
   
   Cam asa as traduce eu succesul de la individ la individ. Vointa, dorinta, harnici, un plan pus la punct si nu in ultimul rand, anumite sacrificii.
 
   In acest articol s-a vorbit strict doar de succesul care tine de individ, si nu te succesul in afaceri. Despre asta s-ar putea sa se vorbeasca in alt articol. Pana atunci , numai bine  !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu