Translate

duminică, 23 iunie 2013

Ce este cu dragostea?

    Un subiect cam ciudat pentru un blog ! Nici nu stiu daca s-a mai vorbit pe vrut blog despre dragoste, dar sunt sigur ca asa este. Nu are cum sa  nu se fi vorbit de acest sentiment minunat. Dar pana sa dicutam exact despre acest sentiment , am cateva intrebari pe care vreau sa le adresez. Ce crezi tu ca este dragostea? De unde crezi ca apare ? Cum o caracterizezi mai exact? Crezi ca poate fi dragostea un sentiment pe care il poti obtine prin munca?

   Intrebarile acestea sunt destul de simple, dar in acelas timp iti ofera anumita idee despre sentimentul dragostei. Multi imi spun ca dragostea a existat candva, si ca in ziua de astazi , dragostea se manifesta prin alte obiective. Desigur acestia sunt cei care au suferit in urma unei iubiri, si au ramas cu aceeasi idee, ca toate ce se intamplat sunt la fel acuma, si maine si intotdeauna va fi. Nu sta chiar asa treaba, desi acestia au si uneori dreptate.

   Ce crezi tu ca este dragostea? Fiecare are propria opinie in acest sens. Fiecare vede dragostea in felul lui, fiecare vede cum poate fi dragostea pentru el. Eu as zice ca dragostea este ceva mai prejos de iubire. Iubire si dragoste nu pot fi tinute in acelas sac, caci iubirea ca sa zic asa, deobicei se naste din blandete , din placerea de a sta langa persoana draga. Cand ajungi la iubire deobicei esti pe cale sa faci ceea ce se poate mai bun pentru persoana draga. Dragostea se afla in acelas sac, dar putin mai diferita. Dragostea apare intotdeauna la inceputul unei relatii. Nu degeaba se zice ca te-ai indragostit. Este ca sa zic asa, faza initiala. Dragostea, din punctul meu de vedere, este acel sentiment pe care il simti cand iti place o fata. Apare sentimentul de dragoste, te indragostestesti. Dragostea poate tine pana la un an, ca mai apoi sa apara iubirea. Deci , in opinia mea, dragostea nu este decat faza initiala care poate duce la iubire, sentimentul pur de a iubi.

   Cum o caracterizezi mai exact?  Hmm ! O intrebare pe care uni s-ar putea sa nu stie cum sa o caracterizeze, sau simplu prin faptul ca este sentimentul de a placea pe cineva. Si intradevar, dragostea se caracterizeaza prin acest fapt. Iti place de acea persoana, o adori, o admiri, vrei sa o cunosti, vrei sa o simti. Dragostea se poate caracteriza prin ideea ca prin ea, se trezeste in tine sentimentul de placere pentru o persoana, manifestandu-te prin a vrea sa o cunosti, sa fii in preajma ei, caci , te-ai indragostit.

    La ultima intrebare, as da un raspuns mai ciudat. Dragostea sa se obtina prin munca ? Cel putin nu prea cred acest lucru. Desigur exista acele persoane care , ideea de a cuceri fete , este ca un hobby, o placere prin ceea ce face. Asta nu inseamna ca obtii dragoste prin munca. Doar ca seduci acea persoana, o faci sa fie atrasa de tine, dar nu si indragostita.  Ca sa fie indragostita, trebuie sa vina de la sine, nu prin tehnici din partea celuilalt de a iti acapara atentia, si in final sa te simti atrasa de el. La intrebarea aceasta,  fiecare isi are cu adevarat propria opinie. Difera pur si simplu de la om la om. Chiar intrebat odata pe cineva, de ce face asta? De ce ii place sa umble cu atatea , daca el nu vrea nimic serios cu acele persoane? Mi-a dat un raspuns care ma facut sa ma gandesc " pai asa pot gasi persoana de care pot sa ma indragoste, stiu cum gandeste fiecare, si mai tarziu cand voi vrea sa aleg, macar sa stiu ca vreau o persoana asa cum imi place mie " .   Din aceasta cauza nu se poate da exact un raspuns clar la intrebarea aceasta. Difera mult !

     Cam asta ar fi inlegatura cu dragostea. Ceea ce scriu aici este pur si simplu in propria opinie. Fiecare are opinia lui, dar in fond, putem sa incercam sa deslusim acest sentiment, sa il despartem si sa studiem fiecare parte, dar in final nu putem afla cu adevarat samanata.  Dragostea , din punctul meu de vedere, va ramane mereu un sentiment misterios, pe care nimeni nu il va reusi sa il desluseze, caci intotdeauna de la persoana la persoana a diferit exagerat de mult. Se manifesta in multe feluri, si cel mai important , nu se stie cum se poate termina.Prin racirea sentimentului, sau inflorirea acestuia foarte mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu