Translate

vineri, 28 iunie 2013

De ce sa fac ceea ce imi place?

  In articolul de astazi vreau ca sa vorbesc despre toate motivele care se pot invarte in jurul acestui raspuns. Dupa cum vedeti intrebarea este simpla si fara multa bataie de cap, insa , aceasta intrebare iti poate lumina intr-un fel stilul de a gandi, de a alege, de a selectiona ceva, sau un serviciu dintr-o mare de posibilitati.
  
   Inainte de incepe acest articol vreau ca sa incerci sa te gandesti mai intai la o idee proprie , personala despre acest fapt. Cauta o solutie la intrebare si daca crezi ca este buna, atunci posteaza la comentarii sa o putem discuta. Repet,  ceea ce voi spune, sau ce spuneti voi nu este decat pur si simplu opinia proprie. Nu vreau sa influentez modul de gandire al nimanui, fiecare gandeste cum gandeste.

   Revenind la articolul de astazi, si la motivele legate de aceasta intrebare , vreau sa spune ca are o puternica influenta asupra fiecarui individ. De ce spun asta? Pai spun asta ca la un moment dat fiecare va constientiza ce este mai bine pentru sine, ce ii aduce placere sa faca si ce nu. Bine inteles, aici exista inca o categorie de oameni care nu fac ceea ce le place, si fac ceva neutru sau chiar neplacut datorita factorilor ce ii imping in acest sens.

1) Un prim motiv la aceasta intrebare este ca intotdeauna cand noi ca oameni facem ceea ce ne place, intotdeauna ne aduce satisfactie, ne face sa ne simtim bine, si nu incercam sa facem acel lucru din forta. Un exemplu bun in acest sens , este locul de munca. Cu toti stim ca o parte din oameni muncesc acolo unde nu isi doresc, datorita faptului ca au anumite motive sa fac asa ceva. Poate lor le-ar place sa munceasca in alte domenii, decat cel in care actioneaza. Deci o prima idee ar fi , sa faci ceea ce iti place .

2) Un al doilea motiv este ca oricat de mult ai face pe zi ceea ce iti place, oricat ai simti ca te poate obosi, insa nu se intampla asta , este ca aceea activitate iti aduce multumire. Ca sa intelegi mai usor , va exmplic tot printr-un exemplu simplu. Foarte multe persoane, de exemplu, le place sa lucreze la ceva, sa fie creativi. Cu toti stim ca acest fapt ne poate obosi la nivelul mintal foarte mult, insa pe aceia care le place ceea ce fac, nu ii oboseste. Desi tu crezi ca el a obosit, el insa nu. Asta este frumusetea cand vine vorba sa lucrezi, sau sa faci ceea ce iti place. Deobicei nu prea simti oboseala pe care ti-o da, din cauza faptului ca aceea activitate iti aduce multumire, te simti in largul tau cand faci aceea activitate.

3) Si in ultimul rand, placerea de incepe o zi noua de a lucra in acel domeniu. Cu toti ne dorim un loc de munca unde sa venim cu drag, sa muncim cu drag, fara sa ne gandim ca maine va veni iar o zi in care voi munci ca un sclav pentru nu stiu ce patron. De aceea al treilea motiv eu l-as numi cel mai important. Daca nu ai drag pentru ceea ce iti place, celelalte 2 motive se anuleaza. Degeaba lucrezi tu ca sofer, daca tie nu iti place sa te gasesti mereu la volanul unei masini, si de fiecare data pleci obosit, mai stresat ca deobicei.

  Acestea sunt cele trei motive pentru care este bine sa facem ceea ce ne place. O exceptie de la acestea fac parte aceia oameni care nu vor sa fac ceva  de drag, sau nu au nicio pasiune, ci doar muncesc pentru a le veni bani din nu stiu ce motive, dar care oricat de mult par ca nu le pasa, totusi acestora li se poate aplica ultimul motiv dar in sens contrar. Adica ce vreau sa spun? Pai intotdeauna cand vei incepe o munca dar fara sa iti bati capul, fara sa dai o importanta, aceea persoane nu mai devine stresata, nu mai este obosita din cauza muncii pe care o depune, deoarece nu ii pasa. Este pur si simplu psihologic.

  Multi vor zice, si eu voi zice la fel, ca intotdeauna cand nu vei face ceea ce iti place, este sa nu iti bati capul cu meseria pe care o ai. Bine inteles daca nu include diferite activitati cu privire la oameni, la anumite pericole, atunci e bine sa iti da interesul , daca nu, este bine sa incerci sa nu te stresezi. Acum sa nu inteleaga gresit oameni, eu ma refer ca ar fi bine sa nu iti bati capul in sensul sa te stresezi, ca de aici apare fel si fel de oboseli, chiar imbolnaviri, ci doar sa incerci sa muncesti in masura permisa. Mintea omului este cat se poate de bine dezvoltata, si vrei nu vrei , tot vei invata ceva ce nu iti place.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu