Translate

sâmbătă, 13 iulie 2013

De ce mereu este vorba despre bani?

    Un articol simplu, dar care trateaza o problema  din ziua de astazi.  Oriunde te duci, oriunde te vei afla , tot va exista un pic impuls de a se vorbi despre bani. Nu crezi asta? Pai totul in jur se cladeste cu bani, afacerile se cladesc cu bani, o casa se cladeste cu bani, orice se cladeste cu bani, pana si dragostea s-a ajunsa sa se cladeasca cu bani.  Problema banilor este de foarte mult timp pe acest pamant, si de la om la om, ea este tratata in foarte multe probleme. Dar hai mai intai sa vorbi despre bani.

   Ce sunt bani mai exact? Bani sunt monezi, sau bacnote cu care poti achizitiona bunurile, sau prestarea unor servicii in vederea satisfacerii propriei sau in vederea obtinerii de profit. Asta este ideea despre bani. O explicatie mai scurta, nu una foarte dezvoltata. Scurta si la obiect. Dar in zilele noastre bani sunt doar atat? Nu chiar. Acuma s-a ajuns ca bani sa fie o necesitate totala. Adica , intr-un fel s-a pierdut aceea idee legata de bani, ce erau ei odata.  La nivelul cetatenilor de rand, bani nu prea erau considerati cine stie ce, nu era considerat ca banu are cumva o valoare, atunci erau valoarea bunurilor, si detinerea acestora in numar cat mai mare. Cu timpul a aparut aceasta necesitate a banilor, care in zilele noastre, a ajuns la un nivel destul de ridicat.

   Dar acuma sa revenim la intrebarea noastra. De ce este mereu vorba despre bani? Chiar nu va-ti intrebat niciodata?  Cand vine vorba despre bani, inseamna ca oameni cauta dintr-un motiv sa faca bani. Motivele sunt diverse, de la probleme, pana la o dorinta de a se imbogati.  Nevoia de bani creste odata ce cresc si costul de a trai, costul de viata. La noi in Romania, acest cost de a trai este la un nivel foarte ridicat, abia iti permiti de a trai peste o zi pe alta cu puterea banului nostru, dar ca sa mai incerci sa realizezi ceva. Facturile cresc in continuare, iar salarii stagiaza, sau chiar scad. Unele companii folosesc metoda , legale, dar pur si simplu inumane pentru as mari profiturile. La noi in Romania poate fi posibil orice, caci nu se are grija, sau pur si simplu oamenilor nu le pasa. Cand vine vorba de bani, oameni nu prea stii cum reactioneaza, cum se schimba. Astazi ii stii asa, maine altfel.  In tara noastra asta se poate vedea cel mai bine. Cate si mai cate furturi pe fata, batjocuri din partea unor, si multe altele. Sa nu mai vorbesc despre bani pe internet, din care nu exista sanse foarte mari sa scoti ceva de acolo, decat daca incerci si tu sa mergi cu minciuna. Oameni s-au invatat pur si simplu ca pentru bani sa devina mai smecheri, mai duri, cum s-ar zice.

   Din aceste motive as putea spune ca bani au ajuns un subiect discutat. A da si sa nu uit, se zice ca daca ai bani ai putere, ai prieteni, dar acei prieteni nu sunt adevarati , sunt falsi. Mai devreme sau mai tarziu te lasa, te uita, asa cum nu ai fi existat niciodata. Necesitatea banilor creste , dar cel mai raspandit motiv este de a se imbogati. Nu vreau sa par ca vreau sa induc vreo ideea cuiva, in nici un caz,  fiecare isi are propria lui parere. Eu sunt de parere ca la noi in Romania cam astea ar fi motivele de ce este asa.  Toti cauta sa faca ceva pentru ei, lasand la o parte bunul simti, sau de a fi cinstit.

   Oricum pentru cei care vor sa faca o pasiune din a deschide o afacere, de as umple timpul cu asa ceva, nu am nimic in potriva, si mi-e imi place sa fac asa ceva.

"   Respect pentru cei care stiu sa faca bani, fara furtusaguri sau alte minunatii de acest gen. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu