Translate

luni, 24 iunie 2013

Dezvoltarea mentalitatii

   Este un subiect destul de ciudat, dar in acelas timp, daca ai rabdare sa incerci asa ceva, poti observa la un moment dat ca a avut efect.  Pana la detalierea subiectului din seara asta, vreau sa se stie ce acest fapt , dezvoltarea mentalitatii se face cu multa vointa. Degeaba ai incerca sa faci ceea ce voi descrie mai tarziu, daca nu ai vointa. Exista ideea aceea , deobicei este folosita la matematica, la fizica, la chimie, la toate materiile de la scoala, de la liceu,  facultate, ideea de a depunde si un efort propriu. E ca si cum eu acuma ti-as explica cum sta treaba cu o integrala dubla , sau tripla, sau de suprafata sau mai stiu eu ce alte subiecte de matematica, sau fizic si asa mai departe, daca tu desi intelegi, nu depui un efort propriu ca sa le pui in practica. Asa sta treaba si la dezvoltarea mentalitatii, doar ca aici nu este chiar greu, ba din contra este placut, si in acelas timp te tine mereu si activ. Ai putea asocia acest articol cu cel inlegatura " Cum sa fi un om mai activ " .  Are cam aceeas strucuta , doar ca aici  ne raportam strict la mentalitate.
 
  Deci sa incepem. Asa cum am spus, exista anumite chestii ce trebuie facute care pot duce la asa ceva. Aceste " activitati " mai bine zis,  sunt foarte mult, insa nu stiu daca toate chiar ajuta la ceva. Eu le voi expune doar pe cele care chiar am incercat din curiozitate timp de o anumita perioada de timp, sa vad daca chiar functioneaza. Si surprindere, chiar unele au functionat. Desigur acestea difera de la activitate la activitate.

1) O cafea buna la o perioada de timp .   Ma credeti sau nu, dar sa stii ca are efect daca bei o cafea. Aici nu vreau ca sa ajugem sa o dam in extremitate, crezand ca daca bem mereu cafea gata ne dezvolta mentalitatea. Nu sta chiar asa treaba. Deobicei eu beau o cafea inainte de a da un examen, sau cand ma pun la invatat cand stiu ca ceva este mai greu de inteles, sau cand am la cursuri un subiect pe care pur si simplu oricat ar explica profa, abia imi intra in cap. Ideea de a bea cafea am citit , si pentru mine chiar a avut succes. Acuma sa nu credeti ca daca bei o cafea in fiecare zi, gata devii mai destept. Trebuie sa o bei atunci cand trebuie, si sa nu abuzam de ea. Nu este chiar asa de sanatoasa, dar tot ceea ce se consuma cu masura , ajuta odata si odata.

2) Practica un sport. Pare cam aiurea aceasta activitate, dar este la fel de adevarat. Daca vrei sa afli sa incerci acest fapt, tind sa iti mentionez ca , efectele le vei observa pe parcurs. Eu practic sport de ceva timp, un an si ceva, si ma ajutat mult. Cum ma ajutat? Pai uite, mintea deobicei are nevoie de liniste. Deobicei cand faci un sport, mintea se elibereaza, devine mai calma. Si mai ales daca o vei antrena mereu prin acest fel, vei vedea ca mereu vei avea mintea eliberata de stres, de fel si fel de griji si poti intelege mai usor anumite probleme , gasind mai usor solutionarea lor.  Este o activitate care iti aduce satisfactie la nivel fizic, si eliberare la nivelul mintii.

3) Placerea de a invata mereu ceva nou.  Daca mereu vei incerca sa inveti ceva nou, sa incerci sa inveti, sa descoperi, sau chiar sa iti pui treaba talentul artistic, te ajuta in acelas timp la dezvoltare. De ce te ajuta toate astea? Pai iti tii mintea mereu in activitate, o pui la treaba sa se dezvolte, sa invete, sa inteleaga tot ceea ce incerci sa dezlegi. Cam asa sta treaba si cu  placerea de a invata ceva nou mereu. Nu renunta niciodata sa inveti , ca asta te va ajuta intotdeauna , atat in prezent cat si mai tarziu. Iti aduce beneficiu ca sa zic asa, pana la urma ceea ce inveti, trebuie sa iti foloseasca candva.

4) Cititul . Dupa parerea mea, este cel mai important element care te ajuta la dezvoltarea mintala. Intotdeauna cand citesti, iti pui mintea la treaba in multe privinte. Cand citesti o carte , de dragoste, drama sau ce iti place tie, mintea ta incearca sa descifreze fiecare fraza, te ajuta sa iti imaginezi cum ar fi povestea, iar acest fapt te ajuta mult la dezvoltare. Mai ales daca citesti mult, vei cunoaste ca sa zic asa, multe intamplari , iar prin acestea , in viata de zi cu zi, chiar daca nu vei da peste acele intamplari ca cele pe care le-ai citit, te ajuta la solutionarea problemelor. Mai ales cand citesti o carte stiintifica, sau ceva care sa iti prezinte o afacere, sau multe alte idei de acest gen, mintea ta incearca sa descifreze, sa inteleaga.  Deci oricum ar fi , ca citesti o carte  artistica sau stiintifica, este bun . Te ajuta la dezvoltarea mintala. Dar trebuie sa acorzi un anumit timp mereu acestei idee. 30 de minute pe zi este chiar destul de bun. Vei observa efectele mai tarziu.

   Cam astea ar fi acele activitati care te poate ajuta la dezvoltarea mintala. Asa cum am mai zis, exista mult mai multe activitati, dar eu cel putin am incercat numai acestea si au avut roade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu